maandag 15 november 2010

Onderdelen van een reisverzekering

In een reisverzekering kunt u een dekking afsluiten ter aanvulling van de zorgverzekering die u in Nederland heeft lopen. De basisverzekering (zorgverzekering) is ook geldig in het buitenland tegen medische kosten. De verzekering heeft een werelddekking, echter gaat die uit van de in Nederland geldende tarieven en voorwaarden.

Optioneel kunt u een ongevallenverzekering mee verzekeren. Deze keert de verzekerde of nabestaande uit in geval van overlijden of blijvende invaliditeit gedurende de vakantie. Deze dekking is niet noodzakelijk, en als u al een ongevallenverzekering heeft vaak zelfs zinloos.

Een annuleringsverzekering is vaak handig om af te sluiten als u ver van tevoren uw vakantie boekt. In geval van dood of ernstige ziekte van één van de reisgenoten, uzelf of familieleden, waardoor u de vakantie moet annuleren, krijgt u het reisgeld terug.

Binnen Nederland moet u goed kijken naar de toegevoegde waarde van een reisverzekering. Veel dekkingen zult u niet aanspreken, daarom zijn hiervoor bij de meeste verzekeraars speciale verzekeringen beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten