maandag 8 november 2010

Reisverzekering afsluiten?

Op vakantie, een weekendje weg of een dagje er op uit. Leuke gebeurtenissen waar u naar uit kijkt, en het daarom extra balen is als er iets gebeurd. Daarvoor is er de reisverzekering. In deze post het hoe en waarom van een reisverzekering.

Om u op vakantie te verzekeren tegen diefstal, ongelukken en ander onheil kunt u een reisverzekering afsluiten. Deze verzekert u niet alleen op vakantie zelf, maar ook de heen en terugreis. Er zijn twee verschillende mogelijkheden, ofwel een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering.
De eerste variant heeft een looptijd die even lang is als de duur van uw reis.

De doorlopende variant geldt voor het gehele jaar, inclusief weekendjes weg en dagjes uit.
Gaat u drie weken of langer per jaar op vakantie, is het vaak het voordeligst om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen.

Het eerste waar veel mensen op letten bij het afsluiten is de prijs. Deze moet natuurlijk zo laag mogelijk zijn, maar verlies daarbij niet de dekking en de voorwaarden uit het oog want die zijn minstens net zo belangrijk. Ook voor wintersport en extreme sporten (bungyjumpen, raften etc.) moeten vaak extra worden bijverzekerd.

Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. U wilt immers niet dat uw vakantie waar u zich zo op verheugd had eindigt in een vervelend en duur verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten